Leonidas

Jongste jeugd algemeen

Bij Leonidas kunnen kinderen komen hockeyen vanaf 4 jaar (peildatum 1 oktober). 
Zij starten dan in de Hockeyschool.

De Hockeyschool
De Hockeyschool is een speelse kennismaking met hockey én Leonidas De Hockeyschool zijn 5 trainingen op de zaterdagochtend voor kinderen van 4 tot 12 jaar (peildatum 1 oktober) op zaterdagochtend van 08.50 - 10.00 uur. Kinderen van 4 jaar trainen op zaterdagochtend van 10.15 - 11.05 uur. Twee keer per jaar start er een hockeyschool: in september en in maart/april. Na deze vijf weken beslist u met uw kind of hockey de favoriete sport is voor uw kind. 
De kosten voor deelname aan de Hockeyschool zijn 30,00 euro. Besluit het kind/u om lid te worden dan krijg je 30,00 euro korting op de contributie.
Het is zo eenvoudig als gewoon sportkleding aantrekken en komen hockeyen! Wanneer je geen stick hebt dan kun je deze tijdens de Hockeyschool bij ons lenen. Een mondbeschermer is verplicht en kunt u, indien nodig, aanschaffen bij de clubwinkel of bar. Het is onze visie dat ieder kind bij onze vereniging met veel plezier kan leren hockeyen in het team waarin hij/zij het meest tot zijn/haar recht komt.

Plezier in het leuke hockeyspel, plezier om samen te spelen in een team en iedere keer (individueel) een beetje beter te worden dat zijn de 3 pijlers van de jongste jeugd. Daarnaast leren zij natuurlijk ook de basisbeginselen van hockey, zowel technisch als tactisch.

Na de hockeyschool kun je doorstromen naar de verschillende categorieën van de Jongste Jeugd. Bij de teamindeling hanteren we de officiële leeftijdscategorieën van de KNHB met als peildatum 1 oktober. Hieronder de opbouw van de categorieën binnen de jongste jeugd.

Data Hockeyschool 2022
De hockeyschool zal in 2022 plaatsvinden op 12, 19, 26 maart en 2 en 9 april 2022.
Aanmelden voor de hockeyschool kan door het inschrijfformulier in te vullen; klik hier

Funkey beren
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 4 jaar oud. Gedurende het veldseizoen één keer per week training op zaterdagochtend. (Accent op spel en bewegen).

Eerstejaars F-lijn "beren”

Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar oud
In de periode tot aan de herfstvakantie training op vrijdagmiddag en op zaterdagochtend training met heel veel spelen 3 tegen 3.
Na de herfstvakantie training op vrijdagmiddag en op zaterdag spelen ze de Coolkids competitie van de KNHB tegen andere clubs (3 tegen 3)
In december (tot aan de kerstvakantie), januari en februari op vrijdagmiddag zaaltraining en in januari en februari op zaterdag onderlinge wedstrijdjes in de Leonidas midwintercompetitie.
Na de voorjaar-vakantie wederom training op de vrijdagmiddag en op zaterdag weer de Coolkids competitie


Tweedejaars F-lijn (F3)
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 7 jaar oud
Gedurende het veldseizoen één keer per week training op vrijdagmiddag en op zaterdag een wedstrijd in de officiële KNHB competitie. Tweede jaars F spelen tot november wedstrijden in 3-tallen. In de winter gaan ze over naar de 6-tallen (inclusief keeper) tijdens de onderlinge midwintercompetitie. Vanaf maart gaan ze 6-tallen spelen in de KNHB-competitie. (Accent op hockey)

Eerstejaars E-lijn (E6)
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 8 jaar oud
Gedurende het veldseizoen twee keer per week training en op zaterdag een wedstrijd. In winter zaalhockey. Eerste jaars E speelt 6-tallen inclusief keeper. (Accent op hockey)

Tweedejaars E-lijn (E8)
Kinderen zijn op 1 oktober van het lopende seizoen 9 jaar oud
Gedurende het veldseizoen twee keer per week training en op zaterdag een wedstrijd. In winter zaalhockey. Tweede jaars E speelt 8-tallen inclusief keeper.

Aanmelden voor de hockeyschool kan via het inschrijfformulier; kies daar bovenin voor Hockeyschool. Na de aanmelding wordt er contact met u opgenomen om u verder te informeren.

Wanneer u vragen heeft, dan kunt u mailen met [email protected]