Leonidas

G/LG Hockey Algemeen

Op familieclub Leonidas is iedereen welkom, dus ook hockeyers (vanaf circa 8 jaar) met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Sommigen kunnen voldoende meekomen in een gewoon hockeyteam maar anderen lukt dat niet. Voor hen hebben we daarom al jaren G-hockey en LG-hockey.

Wat is G-hockey?
G-hockey is bedoeld voor kinderen en jongeren die door een achterstand in de verstandelijke ontwikkeling niet mee kunnen komen met leeftijdsgenoten in een regulier hockeyteam.
Zit jij op het speciaal basisonderwijs, praktijkonderwijs, VMBO-LWOO of ZML-onderwijs (of heb je daar op gezeten en ben je inmiddels aan het werk) en ben je 8 jaar of ouder? Dan is G-hockey misschien iets voor jou!

Wat is LG-hockey?
LG-hockey is bedoeld voor (niet-rolstoel gebonden) kinderen en jongeren die zich door een lichamelijke beperking, ziekte of handicap* of een achterstand in de motorische ontwikkeling niet kunnen meten met leeftijdsgenoten in een regulier hockeyteam.

In seizoen 2012/13 zijn we bij Leonidas gestart met LG-hockey voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. In eerste instantie zullen we naast en samen met de G-hockeyers trainen en spelen.

*Denk. aan cerebrale parese, niet-aangeboren hersenletsel, spina bifida, achondroplasie, jeugdreuma, CF, aangeboren hartafwijking, slechtziendheid, amputaties, spierziekten, DCD, enzovoort.

Competitie en trainingen
We spelen met 3 teams (G1 is een 8-tal, G2 en G3 zijn 6-tallen) in de regionale G-competitie. Dit zijn circa 10 zaterdagen per jaar. De G4 is een startersgroep voor leden die geen competitie (kunnen of willen) spelen.

We trainen op de zaterdagen van 10.00-11.00 (als er geen competitie is) en op de woensdag van 17.30-18.30 (G2/G3/G4) en om 18.15-19.30 (G1).

Meer informatie en/of een keertje uitproberen?
Een keertje komen kijken of uitproberen is altijd mogelijk. Je mag tot 3x gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden. Voor een proeftraining heb je sportkleding en –schoenen nodig. Wij kunnen zorgen voor een hockeystick. We vinden het fijn als je even meldt dat je komt. (Kijk bij ‘Lid worden’ voor de contributieregels). 

Meer info en aanmelden G/LG-hockey:[email protected]